In terapia naturista, graul germinat a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca leac miraculos pentru renasterea organismului, prin stoparea evolutiei unor boli grave si chiar vindecarea acestora.
Grau incoltit – metoda Valeriu Popa Se cumpara grau din ultima recolta, care se cerne prin sita, iar joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg. de grau, intr-o oala smaltuita, cu o capacitate de 5 litri. Se spala cu apa rece pana se obtine o apa curata. Oala se umple cu apa limpede si se pune intr-un loc ferit. La orele 14 si 22 se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana cand apa devine din nou curata. Oala se umpe din nou si se lasa la o parte. Vineri, la ora 6, se scurge apa, iar graul se transfera in strecuratoare. Strecuratoarea se pune sub un jet de apa, iar in timpul spalarii (care dureaza cateva secunde) graul nu se amesteca. O astfel de spalare se repeta din 8 in 8 ore, la orele 6 – 14 – 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm. si radacinile de 5 mm. (sambata, la pranz, sau seara, cel mai tarziu). Dupa obtinerea marimii embrionului si a radacinii, graul se pune in sticle de lapte, care se vor acoperi cu dopuri si care se pastreaza la frigider. Este bine de stiut ca dintr-un kilogram de grau se poate obtine 1,5 kg. de grau incoltit, cantitate suficienta pentru o saptamana.
Maximum de substante folositoare organismului In bobul de grau aflat la germinare se petrec niste modificari uimitoare, informeaza observatiile stiintifice. Germenii de grau sau graul incoltit sunt seminte trecute in stare activa (din stare latenta) care contin maximum de substante folositoare organismului uman. Mineralele (fosfor, magneziu, calciu) continute de acestia sunt usor de asimilat de organism, la acestea adaugandu-se vitaminele A, B, E, K, D, Pp, enzime si anumiti hormoni vegetali, cu efecte terapeutice extraordinare. Cura cu grau incoltit Pentru a fi maruntit, graul incoltit se da prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu miere lichida, naturala, provenita din surse de incredere. Doza de grau consumata zilnic: • Adulti: 3 – 6 linguri • Copii cu varste intre 7 – 14 ani: 1 – 2 linguri • Copii cu varste intre 2 – 6 ani: 1 – 3 lingurite Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Primele efecte ale curei se observa dupa 3 – 4 saptamani, stabilizarea acestora (efectelor pozitive) aparand, insa, dupa 2 – 3 luni si respectiv 6 – 12 luni in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave sau in cazul persoanelor devitalizate.