Un nivel crescut al colesterolului total sau al celui " rau" - LDL - in sange reprezinta un risc mai mare de a suferi de ateroscleroza, boala caracterizata prin astuparea vaselor mari de sange.
Ce este important de stiut este faptul ca inainte de a ne apuca sa luam suplimente de orice fel pentru ca vrem sa scadem nivelul colesterolului, e bine sa vorbim mai intai cu medicul. Trecerea de la medicamente prescrise la suplimente si adaugarea unui supliment la tratamentul medicamentos pot fi periculoase, potrivit farmacistului dr. Earl Mindell, autorul Bibliei vitaminelor.
Acesta a alcatuit o lista a alimentelor care pot da o mana de ajutor in tinerea sub control a colesterolului. Primul loc este ocupat de ardeiul iute pe care farmacistul il recomanda a fi consumat liber la alimente. Urmeaza ceaiul verde – sub forma de supliment o capsula de cel mult 3 ori pe zi - , ceapa si cerealele integrale, soia si produsele din soia, orezul, ghimbirul, gogosarii, iaurtul, conopida, broccoli, lintea, morcovii cruzi, pectina din mere si grapefruit, prunele uscate, taratele din cereale, orez sau ovaz si uleiul de peste.