Kilogramele in plus iti dau batai de cap si tie? Inainte de a renunta la orice lupta, trebuie sa afli secretele dietei daneze, cea care te va scapa de toate kilogramele in plus!
Dieta daneza, supranumita si dieta care schimba metabolismul, este o dieta severa care presupune respectarea unui regim strict si care poate fi reluata la fiecare sase luni fara a destabiliza metabolismul, sustin specialistii in nutritie. Aceasta cura promite pieredea a 7 kg pe saptamana, doar daca a fost tinuta cu strictete si dupa regulile de mai jos.
Regimul este sarac in calorii, insa persoanele care doresc sa tina acesta dieta au nevoie de acordul medicului inainte de a urma dieta. Trebuie mentionat ca rezultatele dietei daneze variaza de la persoana la alta – in functie de modul de reactie al fiecarui organism la diferite mancaruri.
Ziua 1: La micul dejun se bea o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar. La pranz se mananca doua oua fierte impreuna cu 380 grame de spanac si o rosie. Cina va fi compusa din 200 de grame de friptura de vita sau foca precum si o salata verde proaspata cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Ziua 2. Pentru cei care urmeaza dieta daneza la micul dejun se recomanda aceeasi ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar. Pranzul va consta in 250 de grame de sunca si un iaurt cu continut scazut de grasime (preferabil fara aditivi artificiali). Cina va fi compusa din acelasi meniu ca in ziua precedenta.
Ziua 3. Incepi dimineata astfel: alaturi de ceasca de cafea se va manca si o felie de paine prajita. Masa de dupa-amiaza va fi compusa din doua oua fierte, o felie de sunca si o salata verde proaspata. La cina se va manca o telina bine fiarta, o rosie si un mar.
Ziua 4. Micul dejun va fi acelasi ca in ziua precedenta, o ceasca de cafea si o felie de paine prajita. La masa de pranz se vor consuma 200 de ml suc de portocale si un iaurt natural. Seara se recomanda un ou fiert, un morcov ras si 250 de grame branza de vaci.
Ziua 5. La micul dejun se va servi un morcov mare ras. La pranz se consuma 200 de grame de cod (poate fi inlocuit cu pastrav sau calcan) cu zeama de lamaie si o lingurita de unt proaspat. Cina va contine in 200 de grame de friptura de vita si o telina rasa.
Ziua 6. La micul dejun se va servi o ceasca de cafea si o felie paine prajita. Pranzul celor care urmeaza dieta daneza va consta in doua oua fierte si un morcov ras, iar la cina este indicat o friptura de pui si o salata.
Ziua 7. Micul dejun va consta doar intr-o ceascuta de cafea (fara zahar), in timp ce la pranz nu se va manca nimic ci se va bea multa apa. Cina consta in 200 de grame de cotlet de miel, iepure sau ren si un mar.
Ziua 8: Dimineata se bea o cafea cu 1 cub de zahar. La pranz se vor manca 2 oua fierte tare, 380 gr de spanac si o rosie
Seara la cina se vor servi 200 gr friptura vita sau ren cu lamaie , salata verde proaspata cu ulei de masline.
Ziua 9: Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar. La pranz se consuma 250 gr sunca si 1 iaurt natural
Seara: 200 gr friptura vita cu lamaie, salata verde cu ulei de masline
Ziua 10: Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tare + 1 felie de sunca + salata verde. Seara: 1 telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct
Ziua 11: Micul dejun: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Masa de pranz: 200 ml zeama de fructe + 1 iaurt. La cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 gr fructe
Ziua 12: Micul dejun: 1 morcov mare ras + lamaie. La pranz consumati: 200 gr peste cod (poate fi inlocuit cu pastrav sau calcan) fiert + lamaie. Seara: 200 gr friptura vita, unt si o telina rasa
Ziua 13: In ultima zi cu diata daneza dimineata: O ceasca de cafea cu un cub de zahar si o felie de paine prajita. Pranz: 2 oua tari + morcov ras.Seara: 1/2 pui + salata verde cu ulei; lamaie
Pentru o reusita, se recomanda ca salata verde sa fie proaspata, iaurtul sa fie natural fara aditivi, zahar si fructe. Cafeaua nu trebuie inlocuita cu ceai si trebuie mancat un cub de zahar, asa cum este precizat – nu mai mult sau mai putin. Potrivit expertilor, senzatia de foame poate fi pacalita printr-un consum ridicat de apa, peste doi litri zilnic.