Toata lumea ar trebui sa inteleaga pe deplin faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Nu sunt deloc putin persoanele care sar peste aceasta masa din zi si prefera sa bea doar o cafea pe stomacul gol, fie din lipsa de timp, fie pentru faptul ca nu pot manca prea devreme.

Cu toate acestea, un astfel de obicei este foarte nociv pentru sanatate si poate cauza probleme serioase in timp. Carmen Bruma atrage si ea atentia asupra acestui fapt si a scris pe blogul sau cateva motive esentiale pentru care ar trebui sa mancam dimineata, in fiecare zi.

"Iata pe scurt 5 motive pentru care nu trebuie sa sari peste micul dejun:

 1. Micul dejun iti da energia de care are nevoie organismul tau la inceput de zi.  2. Micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez. 
 3. Micul dejun previne gastrita.
 4. Micul dejun nu ingrasa. Daca ai pofta de alimente care ingrasa si vrei sa le mananci fara ca silueta sa aiba de suferit, micul dejun este cea mai sigura ocazie din acest punct de vedere. 
 5. Micul dejun iti asigura energia psihica si puterea de concentrare," a scris Carmen Bruma, pe blogul sau.

De asemenea, Carmen Bruma va propune si o reteta delicioasa si foarte sanatoasa pentru micul dejun, care este si de post. Preparul este o retata proprie a vedetei.

Preparatul propus de Carmen Bruma contine "fructe si seminte si este energizant, bogat in proteine de origine vegetala si acizi grasi esentiali. Pentru a obtine maximum  de vitamine si minerale am ales metoda presarii la rece.

Micul dejun contine urmatoarele ingrediente:  

  • 150 ml lapte de migdale (am ales sa-l pregatesc in casa folosind 50 g migdale si 250 ml apa plata)
  • 100 g portocale
  • 100 g mango
  • 2 linguri de seminte de chia
  • 1 lingura semnite de canepa
  • un sfert de lingurita de scortisoara
  • 1-2 lingurite de miere (optional)

Mod de preparare:

Pentru a face laptele de migdale am folosit tot storcatorul prin presare la rece. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender. 

Spalati storcatorul si introduceti pe rand portocala si mango curatate. Sucul rezultat se adauga peste laptele de migdale apoi se pun seminte de chia si canepa. Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati. Se consuma dimineata, imediat dupa preparare si va asigura energia pentru o mare parte din zi," a mai scris Carmen Bruma pe blogul ei.