Acest fruct scade colesterolul rau. Il poti consuma zilnic, iata cum.

Cremos, cu un gust aparte, avocado este denumit si untul vegetal. El figureaza pe lista alimentelor cu cele mai înalte valori nutritionale, continând o mare varietate de substante nutritive, inclusiv 20 de vitamine si minerale.
Iata ce beneficii aduce în organismul nostru consumul frecvent de avocado. Avocado contine vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation si acizi grasi omega 3, contine nu mai putin de 18 aminoacizi, acestia fiind utilizati de catre organism in formarea proteinelor complexe, mai multa fibra naturala decat orice alt fruct. Acest continut bogat de fibre inlesneste digestia si ajuta organismul sa absoarba in totalitate nutrientii din alimente.
Grasimile bune care se gasesc in fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL), scazand in schimb colesterolul rau (LDL) si trigliceridele cu 20%. In plus, are proprietati antiinflamatorii, fiind prin urmare benefic in prevenirea si tratarea artritei reumatoide.