Stresul cel mare al gospodinelor in aceste zile il reprezinta masa de sarbatoare. Alergatura, cumparaturi, pregatiri intense. Cozonaci, drob, pasca, friptura. Friptura, dar cu ce sos?

Iata 3 idei numai bune de luat in calcul. Cu siguranta musafirii tai nu vor uita niciodata bunatatile preparate de tine!

 Sos dulce acrisor

Ai nevoie de:
- 3/4 cana otet balsamic
- 2/3 cana ketchup
- 1/4 cana miere
- 2 salote feliate
- 2 linguri sos Worchestershire
- 1 lingura mustar dijon
- 1/4 lingurita condimente preferate
- sare
- piper
- 1 lingurita unt

Cum se prepara:
Fierbe toate ingredientele, la foc mic, timp de 15 minute, cu exceptia untului, care se adauga la final, pentru a oferi luciu sosului. Inainte de a adauga untul, strecoara sosul.

Sos verde cu masline

Ai nevoie de:
- 100 g masline verzi taiate marunt
- 30 g capere conservate
- 3 atei de usturoi tocati marunt
- o lingura patrunjel proaspat tocat
- sare
- ulei de masline

Cum se prepara:
Cel mai rapid si simplu sos cu care poti innobila o friptura este preparat dintr-un amestec de masline verzi taiate marunt, capere conservate, usturoi maruntit, sare, ulei de masline si patrunjel proaspat tocat. Nu se prepara pe foc.

Sos de ceapa verde

Ai nevoie de:
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- 1/2 de praz
- 50 g de masline verzi
- 20 g de amestec de miez de nuca, migdale, alune de padure
- 5 linguri de ulei de masline
- 5 linguri de vin alb
- sare, piper - dupa gust
- 1/2 de lamaie

Cum se prepara:
Spala si toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde, prazul si maslinele fara samburi. Intr-o tigaie pune la incins uleiul, prajeste pentru 3-4 minute ceapa, usturoiul si prazul, pana ce se inmoaie. Adauga apoi vinul si maslinele, sare si piper si lasa sosul sa scada. Cand a capatat o textura mai groasa, adauga amestecul de alune maruntite sau intregi si stoarce zeama de la o jumatate de lamaie.