Banana este unul din cele mai populare fructe din intreaga lume. Este o sursa importanta de potasiu, microelement recomandat celor care vor sa slabeasca, dar si celor care au probleme cu digestia. In plus, acest fruct energizeaza instant.

Nu este necesar sa evidentiem beneficiile bananelor, pentru ca au fost deja dezbatute de nutritionisti din intreaga lume. 
Trendul alimentar care socheaza, dar pe care tot mai multi il adopta este consumul de coji de banane. Pentru occidentali pare imposibil, totusi in tarile din sudul Asiei aceasta este o practica des intalnita.
Desi suna ciudat, cojile de banane sunt considerate super-alimente de unii specialisti pentru ca au un continut ridicat de vitamina A, luteina si vitamine din complexul B. In plus, au cantitati importante de fibre solubile si insolubile, care ofera senzatia de satietate si scad nivelul colesterolului.
Potrivit yourhealthypage.com, bananele verzi sunt ideale pentru cei care vor sa slabeasca, iar cele coapte pentru bolnavii de cancer. 
Probabil vi se pare imposibil sa consumati coaja de banana ca atare si, de aceea s-au gasit diferite „solutii”, precum smoothie-urile, ceaiul sau chiar diverse preparate gatite.
In cazul in care vreti sa adaugati coaja de banana in smoothie, este ideal sa o utilizati pe cea de culoare galbena, pentru ca este mai dulce decat cea verde.
O alta modalitate de a utiliza coaja acestui fruct este sa faceti ceai. Tot ce trebuie sa faceti este sa o fierbeti in apa timp de 10 minute. Daca va doriti ca bautura sa fie putin mai dulce, adaugati putina miere.
Indiferent de „reteta” pe care o alegeti, specialistii recomanda sa cumparam banane care nu au fost tratate cu diverse chimicale sau pesticide si sa le spalati inainte de a le folosi.

In plus, cojile de banane pot fi utilizate si in mancare. O reteta interesanta este urmatoarea:

Coji de banana cu fasole boabe
4 coji de banana verzi
1 lingurita de turmericsare
2 lingurite de ulei de cocos
jumatate de conserva de fasole boabe
jumatate de lingurita seminte de mustar
2 linguri de nuca de cocos razuita (neindulcita)sucul de la un lime

1. Taiati cojile in bucati mici si fierbeti-le in apa cu turmericul si un varf de cutit de sare. Pentru a preveni lipirea de recipient, adaugati cateva picaturi de ulei. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, lasati sa fiarba pana cand cojile sunt moi. Uscati-le, dar pastrati apa.
2. Daca utilizati fasole proaspata, fierbeti-o. Daca utilizati o conserva, clatiti boabele si scurgeti-le.
3. incalziti uleiul de cocos intr-o tigaie la temperatura medie. Adaugati semintele de mustar, apoi cojile, fasolea si gatiti pentru 5 minute. Luati de pe foc si adaugati cocosul razuit. Condimentati dupa gust cu sare si sucul de lime.