Doriti un desert usor, rapid si ieftin pentru o zi de post? Daca da, reteta de clatite de post cu apa minerala este cea mai indicata.

Ingrediente:

2 cani (400 ml) de apa minerala

 2 cani de faina

 150 ml ulei

 2 linguri de zahar

 1 praf de sare

 o lingurita coaja de lamaie rasa

 1 plic praf de copt

 1 plic zahar vanilat

Uite cum se prepara aceste clatite de post cu apa minerala. Intr-un bol mai mare se amesteca faina cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Se toarna apa minerala, cat mai acidulata, pentru a obtine clatite pufoase, treptat, amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga uleiul si se omogenizeaza bine, apoi se adauga coaja de lamaie rasa. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri.

Daca vi se pare prea groasa compozitia, mai puteti adauga apa minerala. In afara de faptul ca se face compozitia putin mai groasa, un alt secret pentru reusita retetei de clatite de post cu apa minerala este ca trebuie sa lasam compozitia la odihnit, pentru 1-2 ore, intr-un loc rece. Se incinge o tigaie cu putin ulei si apoi se toarna cu polonicul din compozitie, inclinand tigaia, astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte.

Asa procedam cu fiecare clatita, pe rand. La tigaile nou aparute, antiaderente, nu mai este nevoie sa folosim ulei. Clatitele se pun pe o farfurie intinsa si se acopera, acesta fiind secretul pentru a obtine clatite de post cu apa minerala fragede, asa incat acum nu va veti mai intreba de ce se usuca clatitele. Dupa ce le-am terminat de copt, le putem umple cu gem de prune, de caise, de gutui sau dulceata de visine daca le preferati mai acrisoare, potrivit bucatarulpriceput.ro.

Dupa ce intindeti gemul sau dulceata pe clatite (mai mult sau putina dupa preferinte), le rulati, dar le puteti si impacheta in patru, obtinand astfel triunghiuri. Praful de copt se poate inlocui si cu bicarbonat sau drojdie. Familia va adora aceste clatite de post cu apa minerala.