Prepara o reteta delicioasa de porc cu sos de smantana si capere. Nu ai cum sa ii rezisti!
Ingrediente
6 felii ceafa de porc
1 cub unt
200 g smantana
2-3 linguri capere
50 ml vin alb
sare
piper
1 lingura otet
masline
½ legatura patrunjel
Preparare
1. Fierbi ceafa in apa cu putina sare. Cand este gata, o scurgi si-o lasi sa se racoreasca.
2. Pui intr-o tigaie la incins untul si cand este topit, adaugi caperele si otetul si lasi sa dea cateva clocote. Stingi cu vin apoi adaugi smantana, omogenizezi bine si potrivesti de sare si piper.
3. Asezi carnea intr-un vas termorezistent, adaugi sosul de capere si smantana, patrunjelul taiat marunt si dai la cuptor. Intorci din cand in cand carnea, ca sa se imbibe mai bine in sos. Cand acesta s-a ingrosat suficient, poti servi asezonat cu masline, dupa preferinta.