Organele de pasare in combinatie cu legumele dau un gust delicios mancarii , este plina de vitamine , minerale si proteine atat de necesare organismului nostru.
Ingrediente
- 500 g pipote de pasare
- 300 g de inimi de pasare
- 250 ml de lapte
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 100 g de unt
- 2 linguri cu faina
- 400 ml supa de pui
- piper macinat
- sare
Mod De Preparare
Spalam bine inimile si pipotele de pasare si le punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand da in clocot adunam spuma si o aruncam. Curatam de coaja pastarnacul si morcovul , le spalam si fara sa le taiem le punem in oala. Dupa ce organele de pasare au fiert le scoatem intr-un bol si strecuram supa. Curatam ceapa , o tocam si o punem intr-o cratita cu unt adaugand peste ea putina supa. Cand lichidul s-a evaporat iar ceapa s-a inmuiat adaugam faina in ploaie si amestecam sa nu se formeze cocoloase .
Adaugam in oala 400 ml din supa in care au fiert organele . Supa trebiue pusa cate putina si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. O lasam sa fiarba 1o minute amestecand continuu dupa care adaugam laptele. Lasam sa mai fiarba ciulamaua 15 minute pe foc mic amestecand in oala des. Adaugam piperul , sarea dupa gust si oprim focul. Putem servi ciulamaua din organele de pasare cu mamaliguta.