Crevetii sunt usori, numai buni de consumat in zilele toride de vara. Acestia se prepara rapid si sunt foarte sanatosi.
Ingrediente pentru crevetii marinati, la gratar
- 900g creveti decorticati
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 5 linguri de vin alb
- 10-15 frunze de busucioc, proaspat
- 3-4 frunze de menta, proaspete
- sare
- piper
Cum se prepara crevetii marinati, la gratar
Intr-un mojar adauga usturoiul taiat in sferturi si putina sare. Piseaza totul foarte bine, pana obtii o pasta, apoi adauga menta si busuiocul. Continua sa pisezi totul foarte bine, pana obtii o pasta.
Adauga crevetii intr-un castron si toarna peste acestia pasta de usturoi si verdeata, uleiul de masline si vinul. Amesteca foarte bine, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Acopera vasul si lasa crevetii la marinat timp de minim 30 de minute. Ideal ar fi ca acestia sa stea doua ore in marinata.
Infige crevetii pe betisoare pentru frigarui si pune-i pe gratarul incins. Frige-i pe ambele parti timp de 2-3 minute.
Cum se servesc crevetii marinati, la gratar
Serveste crevetii marinati alaturi de o salata verde cu lamaie.