De ce sa renuntam la mancarea preferata sau la micile placeri culinare atunci cand tinem dieta, cand putem gasi solutii.
Daca esti genul care calculeaza numarul caloriilor atunci cand mananca sau daca de multe ori ai renuntat chiar sa te infrupti din felurile preferate, ai putea sa iti faci un obicei din a cauta variante sanatoase si care nu ingrasa ale preparatelor care iti plac. De exemplu, sandvisurile sunt printre cele mai populare gustari, iar intr-o zi aglomerata realizam ca au fost si singura masa. Pe multi sandvisurile ne scot din incurcatura, mai ales in perioadele in care nu prea avem chef sau timp de bucatarit, insa acest obicei “necontrolat” poate duce la cateva kilograme fara sa ne dam seama.
Exista insa mici trucuri care fac ca sandvisurile sa fie aliate de nadejde in lupta noastra continua de a ne mentine siluta. Fie ca il cumperi sau il faci acasa, alege cu mare atentie ingredientele din care alcatuiesti sandvisul si nu va mai trebui sa iti faci griji pentru calorii si kilograme in plus si nici sa te simti vinovata ca ai mancat un sandvis sau doua intr-o zi.
Iata cum construim un sandvis care nu ingrasa!
- Alege o paine din faina integrala, bogata in fibre. Painea din faina alba este inamicul numarul unu al siluetei.
- Alege carne slaba: pui la gratar, piept de curcan, somon la gratar, conserva de ton, tofu, oua fierte tari, omleta fara grasime sunt cele mai recomandate proteine pe care sa le adaugi in sandvis, daca vrei sa iti mentii silueta.
- Pune legume si frunze verzi din abundenta. Acestea trebuie sa predomine in sandvis. Pune cat mai multe frunze verzi bogate in vitamina B, dar si legume proaspete precum rosii, castraveti, ceapa, ciuperci, ardeii.
- Adauga grasimi sanatoase. Partea cea mai nociva a sandvisurile pe care le mancam de multe ori e alcatuita din sosuri. Intr-un sandvis dietetic nu vei gasi niciodata maioneza sau alte sosuri pline de grasimi si aditivi. Nu trebuie insa nici sa renuntam sa avem un sandvis complet, insa putem inlocui sosurile cu pasta de hummus, avocado sau branzeturi precum mozzarella, ricotta, feta sau branza de capra – acestea sunt variantele recomandate.
- Foloseste condimente si arome naturale: mustar Dijon, salsa, sos de legume facut in casa pentru a face sandvisul cat mai gustos fara sa il incarci cu calorii.
.