Primavara este momentul in care apare spanacul. Acum este mometul sa te bucuri de retete sanatoase si savuroase, numai bune pentru a-ti reveni dupa mesele grele in timpul iernii.

Ingrediente 

  • 9 foi de lasagna
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 cana de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 cani de supa de pui
  • 1 si 1/2 cana de lapte
  • 4 cani de mozzarela rasa
  • 1 si1/4 cana de parmezan ras
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 2 cani de branza ricotta
  • 2 cani cubulete rumenite de piept de pui
  • 280 g de spanac fiert, bine scurs
  • 1 legatura de patrunjel, tocat marunt

Cum se prepara 

Pune foile la fiert in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Apoi scurge-le si clateste-le cu apa rece. 

Pune untul la topit si caleste ceapa si usturoiul impreuna. Adauga faina, sarea, supa de pui si laptele si fierbe amestecul timp de 1 minut. Incorporeaza mozzarella si 1/4 de cana de parmezan si adauga condimentele.

Intinde 1/3 din sos pe fundul unei tavi si asaza 3 foi de lasagna deasupra, urmate de ricotta si pui. Mai pune un strat de 3 foi de lasagna peste pui, 1/3 din sos, spanacul si cele 2 cani de mozzarella ramase cu 1/2 cana de parmezan. Pune deasupra si ultimele foi de lasagna, acopera-le cu sosul ramas, cu patrunjelul si cu restul de parmezan.

Coace totul in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 35-40 de minute.