Primavara este momentul in care apare spanacul. Acum este mometul sa te bucuri de retete sanatoase si savuroase, numai bune pentru a-ti reveni dupa mesele grele in timpul iernii.
Ingrediente
- 9 foi de lasagna
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1/2 cana de faina
- 1 lingurita de sare
- 2 cani de supa de pui
- 1 si 1/2 cana de lapte
- 4 cani de mozzarela rasa
- 1 si1/4 cana de parmezan ras
- 1 lingurita de busuioc uscat
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 2 cani de branza ricotta
- 2 cani cubulete rumenite de piept de pui
- 280 g de spanac fiert, bine scurs
- 1 legatura de patrunjel, tocat marunt
Cum se prepara
Pune foile la fiert in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Apoi scurge-le si clateste-le cu apa rece.
Pune untul la topit si caleste ceapa si usturoiul impreuna. Adauga faina, sarea, supa de pui si laptele si fierbe amestecul timp de 1 minut. Incorporeaza mozzarella si 1/4 de cana de parmezan si adauga condimentele.
Intinde 1/3 din sos pe fundul unei tavi si asaza 3 foi de lasagna deasupra, urmate de ricotta si pui. Mai pune un strat de 3 foi de lasagna peste pui, 1/3 din sos, spanacul si cele 2 cani de mozzarella ramase cu 1/2 cana de parmezan. Pune deasupra si ultimele foi de lasagna, acopera-le cu sosul ramas, cu patrunjelul si cu restul de parmezan.
Coace totul in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 35-40 de minute.