Dovleacul este vedeta lunii octombrie. Pregateste asadar o masa delicioasa pentru familie, folosind acest ingredient magic. Mancarea de dovleac este perfecta pentru mesele luate in familie, in zilele racoroase de toamna.
Ingrediente
- 1/2 dovleac
- 6 cartofi
- 1 ceapa rosie
- 1 piept de pui
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingurita de patrunjel tocat
- 200 ml apa
- 2 catei de usturoi
- ½ lingurita de otet de mere
- sare
- piper
Cum se prepara
Intr-o tigaie pune la incins uleiul si adauga ceapa taiata julienne. Caleste ceapa timp de un minut, amestecand continuu, apoi adauga puiul taiat cubulete si asezoneaza totul cu sare si piper. Cand puiul incepe sa prinda o culoare aurie, adauga apa, otetul, patrunjelul, usturoiul pisat si oregano.
Lasa totul sa fiarba pana cand apa scade, aproape complet apoi adauga dovleacul taiat cubulete si cartofii taiati sferturi. Acopera vasul cu un capac si adauga oala la cuptor. Coace mancarea timp de 30 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Indeparteaza apoi capacul si mai lasa compozitia la copt timp de 10 minute, pentru a se rumeni.
Cum se serveste mancarea de dovleac cu pui
Serveste mancarea de dovleac cu pui, calda, alaturi de paine de casa si un pahar de vin alb.