Pastele cu legume sunt excelente pentru o zi de post sau pentru cei care au adoptat stilul de viata vegetarian.
INGREDIENTE: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 400 g rosii decojite in suc de rosii 100 ml vin alb 150 g masline negre 1/2 lingurita oregano sare piper patrunjel verde
Pastele se fierb in apa cu sare, respectand timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Pentru sos, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se sting cu vin indoit cu apa si se fierb inabusit 10 minute. Se adauga maslinele, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc mic 15-20 minute, pana se ingroasa sosul, si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Pastele fierte se pun intr-un castron si se amesteca cu 2-3 picaturi de ulei.
Se adauga sosul de rosii cu masline si se orneaza cu patrunjel verde. Se servesc imediat. Puteti folosi orice tip de paste pentru aceasta reteta. Preferabil este insa sa folositi paste mai lungi.