Pestele este un aliment esential in alimentatia noastra, el continand o multime de substante benefice, cum ar fi proteinele, mineralele (fosforul, seleniul, potasiul si fierul) si vitaminele (A, B12, D si E). Cu toate ca alimentele prajite nu sunt prietenele siluetei noastre, din cand in cand, ne putem permite sa gustam din aceste placeri interzise.
Ingredientele
- 500 gr de file de peste (poti alege biban, salau, pastrav etc);
- 200 gr de faina;
- 2 oua mari, batute;
- sare si piper dupa gust;
- ulei pentru prajit.
Modalitatea de preparare este urmatoarea:
Pune pesmetul, faina amestecata cu sare si piper si ouale batute in trei boluri diferite. Apoi, pune ulei intr-o tigaie si in timp ce acesta se incinge, da bucatile de peste pe rand prin faina, oua si pesmet, respectand aceasta ordine. Apoi, pune fiecare file la prajit si lasa-l la foc mediu pana cand s-a rumenit. Intoarce-l de pe-o parte pe cealalta dupa aproximativ 2 minute, astfel incat sa fie gatit uniform. Cand pestele este gata, pune-l pe o farfurie tapetata cu servetele din hartie, pentru a absorbi excesul de grasime. Apoi, poti servi preparatul alaturi de o salata de sezon sau ca atare, asezonat cu putin mujdei de usturoi.
Pofta buna!