O reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie!
INGREDIENTE
- 4 bucati de piept de pui
- 250 g ciuperci
- 250 ml supa de pui
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 cepe rosii mici sau 3 cepe verzi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de unt
- 80 g smantana pentru gatit
- sare, patrunjel (sau busuioc), cimbru, boia (iute, de preferat) si piper dupa gust
PREPARARE
4 portii gata in 30 de minute, 1 singur vas folosit! O masa cu un gust pe care oricine il va adora, de la mic la mare.
- Preincalzeste cuptorul la treapta mare.
- Bate usor puiul ca pe snitele si taie-l cum vrei. Combina supa de pui cu usturoiul pisat si condimentele.
- Caleste ciupercile in 1 lingura de ulei 3-4 minute, intr-un vas pe care il vei putea baga si la cuptor. Scoate-le, adauga cealalta lingura de ulei si prajeste puiul 2-3 minute pe fiecare parte.
- Scoate puiul, micsoreaza flacara, adauga ceapa taiata si supa de pui condimentata, amesteca bine ca sa combini cu ce a ramas pe fundul vasului. Lasa-l pe foc 8-10 minute sa scada si sa se ingroase, amestecand ocazional.
- Da de pe foc, adauga untul, amesteca si adauga smantana si ciupercile. Amesteca, da pe foc 30 de secunde (nu lasa sa dea in clocot), da de pe foc, adauga puiul si toarna cu lingura din sos peste el.
- Baga la cuptor 8-10 minute, presara extra busuioc sau patrunjel proaspat deasupra si serveste.