Urmand reteta iti mentii silueta, dar savurezi si un dulce de casa delicios.
NGREDIENTE
400 g fulgi de ovaz
4 banane (bine coapte)
3 oua
350 ml lapte
2 linguri unt
1 pliculet praf de copt
1 lingurita scortisoara
2 linguri zahar (optional)
esenta de vanilie
un praf sare
alte fructe (piersici, mere, prune, etc) - optional
MOD DE PREPARARE:
Combina toate ingredientele uscate: fulgii de ovaz, praful de copt, scortisoara si praful de vanilie. Separat, topeste untul si combina-l cu banana zdrobita, laptele, zaharul (daca adaugi), esenta de vanilie si ouale.
Incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate. Unge bine o tava termorezistenta si toarna compozitia in tava. Niveleaza prajitura, pune fructele preferate taiate felii deasupra si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute, pana cand desertul se rumeneste.
Taie prajitura care nu ingrasa felii, las-o sa se raceasca 5 minute, apoi pune-le pe toate intr-o punga si inchide-o cat mai etans. Serveste desertul dupa ce a stat minim 30 de minute in punga de plastic.