Salatele frantuzesti se caracterizeaza printr-o structura fina si un mod de servire elegant.
INGREDIENTE
- 150-200 g de cascaval
- 150-200 ml de maioneza
- 2 mere
- 4 oua fierte
- 2 morcovi proaspeti
- 1 ceapa
MOD DE PREPARARE
- Primul strat: puneti ceapa oparita preventiv si taiata semirondele (puteti omite ceapa daca nu va place) si ungeti cu maioneza.
- Apoi dati prin razatoarea mare 1 mar si ungeti-l cu maioneza.
- Al treilea strat: veti da prin razatoarea mare 2 oua si veti unge din nou cu maioneza.
- Dati 1 morcov prin razatoarea mica si intindeti deasupra maioneza.
- Puneti deasupra cascavalul dat prin razatoarea mica.
- Repetati straturile: radeti cel de-al doilea mar + maioneza, apoi radeti ouale ramase + maioneza, morcovul ras + maioneza si la sfarsit – cascavalul.