Salatele frantuzesti se caracterizeaza printr-o structura fina si un mod de servire elegant.

INGREDIENTE

  •  150-200 g de cascaval
  • 150-200 ml de maioneza
  • 2 mere
  • 4 oua fierte
  • 2 morcovi proaspeti
  • 1 ceapa

MOD DE PREPARARE

  1. Primul strat: puneti ceapa oparita preventiv si taiata semirondele (puteti omite ceapa daca nu va place) si ungeti cu maioneza.
  2. Apoi dati prin razatoarea mare 1 mar si ungeti-l cu maioneza.
  3. Al treilea strat: veti da prin razatoarea mare 2 oua si veti unge din nou cu maioneza.
  4. Dati 1 morcov prin razatoarea mica si intindeti deasupra maioneza.
  5. Puneti deasupra cascavalul dat prin razatoarea mica.
  6. Repetati straturile: radeti cel de-al doilea mar + maioneza, apoi radeti ouale ramase + maioneza, morcovul ras + maioneza si la sfarsit – cascavalul.