Cu aceasta reteta culinara de prajitura bogata, aromata si care respira ciocolata prin fiecare por, va asigur ca "a manca prea multa ciocolata" va primi o noua definitie!

Ingrediente

300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
100 gr unt
3 oua mari
200 gr zahar
un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)

esenta de vanilie

120 gr faina

Mod de preparare

Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul. Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste.
Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina.
Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.
Turnati aluatul intr-o tava micuta si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta.
Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.