Esti obosit si nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, dupa o zi de munca? Prepara o cina rapida, pe care o poti savura pe indelete alaturi de familie sau partenerul de cuplu. Nu iti va lua mai mult de 30 de minute!
Ingrediente pentru somonul cu legume si sos de vin
- 250g file de somon
- 200g cartofi, taiati in sferturi
- 1 fenel, taiat bucati mari
- 1 lamaie feliata
- 10 rosii cherry, taiate in jumatati
- 100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
- 1 ou, batut spuma
- ulei de masline
- sare
- piper
- 1 pahar de vin alb
Cum se prepara somonul cu legume si sos de vin
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.
Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga cartofii fierti si amesteca bine.
Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.
Adauga in punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute.
Cand este gata, desfa punga cu grija, laand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou.
Cum se serveste somonul cu legume si sos de vin
Serveste pestele alaturi de felii de un pahar de vin alb.