Un deliciu pentru pranz sau cina in zilele reci, aceasta supa plina de proteine va fi cea mai buna alegere atunci cand esti in cautarea unui meniu sanatos.

Ingrediente

120ml smantana de gatit1l supa concentrata de pui3/4 lingurita tarhon uscat1 lingura sare3 catei de usturoi tocati170g salote tocate 1 pumn de ciuperci shiitake tocate900g ciuperci champignon feliate subtire60g unt4 linguri ulei de maslinepiper negru macinat

Metoda de preparare

Incinge uleiul de masline si cand este incins bine, topeste untul in el.

Adauga ciupercile si caleste-le pana se rumenesc frumos si lasa cea mai mare parte din apa.

Scoate 4-5 linguri din ciupercile gatite si lasa-le deoparte.

Lasa focul la intensitate medie, adauga salotele si usturoiul si gateste-le un minut cu restul ciupercilor din oala. Condimenteaza cu sare si tarhon si adauga supa concentrata.

Da focul mai mare si lasa sa fiarba timp de 10 minute. Ia oala de pe foc.

Paseaza supa cu un blender cu imersiune. Daca supa este prea groasa, mai adauga apa pana cand obtii consistenta dorita.  

Incorporeaza smantana in supa si condimenteaza cu piper. Adauga si restul ciupercilor gatite.

Serveste supa fierbinte.