O supa calda si cremoasa care iti va indulci zilele reci. Alege un dovleac mare cu coaja tare si ferma, iar daca iti mai ramane din miez dupa curatare pune-l la congelator taiat in cubulete pentru a-l folosi la piureuri, paste sau placinte.

Ingrediente

1/2 lingurita sare400 ml supa de pui2 morcovi200 gr ceapa1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete2 linguri unt200 ml smantana grasa

Metoda de preparare

Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele.

Pune-le intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale.

Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa.

Amesteca si smantana in crema de supa.

Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano.