11 februarie 2014, ora 08:00

Balut, delicatetea filipineza pentru persoanele cu stomacul tare

Filipinezii il adora, dar este unul din cele mai controversate mancaruri din lume. Ca si larvele albe consumate in Australia si insectele din Thailanda, balutul este o delicatete doar pentru cei curajosi.

Desi noua ni se pare o mancare de-a dreptul respingatoare, balutul este de fapt foarte apreciat in Asia, in special in Filipine, China, Cambogia si Vietnam.

Balutul este un ou fertilizat de gasca, care se mananca direct din coaja, cu tot cu embrionul aproape dezvoltat in interior, de regula vechi de 18 zile, cat sa nu aiba inca pene, cioc sau oase.

Pentru cei care il apreciaza, balutul este o combinatie intre o supa gustoasa, carne proaspata si un galbenus cald si moale.

Cum se mananca?
Dupa ce a fost fiert, varful oului este spart si indepartat. Se presara sare si se bea mai intai lichidul care inconjoara embrionul, despre care cei care l-au gustat spun ca este ca o supa de pui foarte aromata. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, se mananca embrionul si galbenusul. Nimic nu ramane in urma.


Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.