Ferrero, producatorul celebrei Nutella a primit o lovitura puternica. Uleiul de palmier utilizat in produs ar putea cauza cancer, atrage atenta Autoritatea Europeana pentru Standarde Alimentare.
Autoritatea Europeana pentru Standarde Alimentare a avertizat ca uleiul de palmieri comestibil este cancerigen. in plus, institutia europeana a avertizat ca si un consum moderat reprezintata un risc pentru copii.
Mai multi retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lant de supermarketuri din tara, au boicotat compania si au decis sa renunte la comercializarea cremei de ciocolata care contine ulei de palmieri, ca masura de precautie.
Ca raspuns, compania Ferrero, producatorul Nutella, a lansat o campanie de publicitate intr-o incercare de a linisti clientii mentionand ca produsele sale sunt sigure.
Ferrero insista asupra faptului ca decizia de a pastra uleiul de palmier in Nutella, in ciuda temerilor de siguranta, are ca scop calitatea, nu costurile schimbarii ingredientului. Substanta este folosita pentru textura neteda care nu poate fi atinsa prin utilizarea altor uleiuri.
"Nutella fara ulei de palmier, ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas inapoi", a spus managerul de achizitie Ferrero, Vincenzo Tapella, potrivit The Independent.