Nu numai abuzul de alcool poate cauza boli ale ficatului. Se considera ca şi boala ficatului grasnonalcoolic (FGNA) evolueaza din cauza dereglarii digestiei, alimentatiei, cand grasimile se pot acumula in celulele ficatului in proportie de peste 10% din dimensiunile ficatului ca atare. Cu alte cuvinte, este vorba despre acumularea anormala a grasimii in ficat.
Aceasta se refera si la un întreg spectru de boli ale ficatului, începînd de la steatoza, cînd în celulele ficatului se acumuleaza grasimi; steatohepatita nonalcoolica (NASH), care se caracterizeaza prin acumularea de grasimi si aparitia procesului inflamator la bolnavii care nu consuma alcool în cantitati mari; si terminînd cu ciroza, ca boala mai grava a ficatului, însotita de substituirea tesutului sanatos al ficatului cu tesut fibros inactiv.
Boala ficatului grasnonalcoolic (FGNA) devine în mod rapid cea mai raspîndita maladie a ficatului în lume. Prevalenta FGNA în rîndul populatiei din tarile dezvoltate constituie 20-30%. Potrivit evaluarilor generale, circa 2-3% din numarul total al populatiei sufera de steatohepatita nonalcoolica, care progreseaza inclusiv pîna la ciroza sau cancerul ficatului. Printre adultii obezi, prevalenta NASH constituie 80-90%, iar numarul pacientilor cu nivel înalt de colesterol ajunge la 90%.
Ficatul este cel mai important organ central al metabolismului. El are un rol important în curatarea organismului de substante nocive. El asigura organismului functia de protectie si „filtru” .
Factorii care contribuie la afectiuni hepatice:
- alcoolul este una dintre cauzele principale ale steatozei/ficatului gras;
- obezitatea cauzeaza regulat depunerea intensa de grasimi în ficat;
- diabetul zaharat, îndeosebi cel aparut la vîrste înaintate, o alta patologie endocrina;
- efectele preparatelor medicamentoase si toxinelor (îndeosebi antibioticele si statinele);
- dietele, foamea si epuizarea organismului provoaca dereglarea considerabila a proteometabolismului, din care motiv sufera în primul rînd ficatul;
- alimentele grase, nesanatoase, ecologia negativa.
Ficatul este un organ cu capacitate înalta de regenerare si pierderea celulelor ficatului este bine suportata6 chiar de la început si în majoritatea cazurilor hepatita acuta trece peste cîteva saptamîni, daca agentul cazual este eliminat din organism7. Totusi, la etape tardive, capacitatea ficatului de a-si regenera celulele nu va fi în stare sa restabileasca tesuturile deteriorate si celulele ficatului sînt substituite cu tesut cicatricial7.
De aceea, ficatul nostru are nevoie de protectie suplimentara!
Rezalut Pro este un medicament din Germania cu bio-fosfolipide esentiale îmbogatite, creat special pentru protectia ficatului cu efect dublu: contribuie la restabilirea celulelor afectate ale ficatului si regleaza nivelul de colesterol.Rezalut Pro exercita un efect pozitiv asupra ficatului, protejîndu-l de actiunea substantelor toxice, medicamentelor (antibiotice, statine etc.), precum si a alcoolului. În acest mod Rezalut Pro nu numai ofera ficatului posibilitatea de a substitui celulele afectate cu altele sanatoase, dar si regleaza nivelul de colesterol.
Rezalut Pro ajuta ficatul dimineata, ziua si seara!
Rezalut Pro se utilizeaza în forme usoare de hipercolesterolemie, scaderea poftei de mîncare si senzatie de greutate în rebordul costal drept din cauza tulburarilor la nivelul ficatului si alimentatiei nesanatoase (hepatita toxica-nutritiva, hepatita alcoolica) si inflamatia cronica a ficatului (hepatita cronica) sau la tratarea cu medicamente care exercita influenta negativa asupra ficatului.
Rezalut Pro se administreaza cîte 2 comprimate pîna la masa de 3 ori pe zi. Cura de tratament este prescrisa de medic.
Prospect pentru consumatori
Acesta este un medicament. Este eliberat fara prescriptia medicului. Cititi cu atentie prospectul. În caz de aparitie a reactiilor adverse, adresati-va medicului sau farmacistului. Numarul de înregistrare 21468 din 22.01.2015. Codul materialului MD-REZ-06-2016 din 19.01.2016.
Adresa: str. Alexandru cel Bun nr.85, Chisinau, RM
Tel.: (373 22) 21-25-58, fax: (373 22) 24-42-84