Si-au pus camere de bord si au decalarat razboi neregulilor in trafic. E vorba de unii soferi care au inteles ca asa ar putea sa ajute politia sa faca disciplina pe strazi. Altii se protejeaza, stiind ca vor avea dovezi in caz ca cineva ii accidenteaza. Oricum, daca ati surprins astfel de imagini, trebuie sa va grabiti sa le trimiteti oamenilor legii, intrucat, acestea nu pot servi ca dovada, decat daca sunt argumentate de investigatia politiei.


Acestea sunt doar cateva dintre cele mai rasunatoare imagini surprinse in Moldova cu ajutorul camerelor de bord. 

Dorin Boldumea este medic neurochirurg la spitalul de urgenta. Si-a instalat in masina o camera de bord inca de cand au aparut acestea in Moldova cu vreo cinci ani in urma.

De atunci, a fost de fiecare data in pas cu moda, luandu-si registratoare tot mai performante. Acum are unul de ultima generatie. 

De atunci a surprins zeci de incalcari in trafic, iar pe multe dintre ele le-a plasat pe internet. 

De multe ori, camera de bord l-a salvat. 

In plus, camera de bord e un extraordinar gadget antimita. Niciun politist nu va indrazni sa-ti ceara bani daca stie ca e inregistrat.

Politia sustine ca in ultima perioada primeste tot mai multe imagini de la soferi in care sunt denuntate incalcari in trafic. Oamenii legii verifica imediat daca acestea nu sunt trucate, apoi investigheaza cazul. 

In multe dintre imagini sunt surprinsi chiar politisti incalcand regulile. 

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: „Camerele de bord pot surprinde si incalcarile pietonilor asa ca mare atentie pe unde traversati strada. Daca ajungeti in atentia politiei, riscati sa platiti o amenda de pana la 200 de lei."

Politia sustine ca niciun sofer nu poate fi sanctionat numai in baza imaginilor de pe camera de bord. Pentru ca acestea sa fie acceptate ca dovada, e nevoie de investigatia oamenilor legii. De aceea imaginile trebuie sa fie trimise nu mai tarziu de trei luni din momentul in care au fost surprinse.