Cu doua mani iscusite si cateva sute de lei din salariul de paznic a creat o bicicleta-unicat. Este povestea unui barbat din Odesa, stabilit la Chisinau. A avut nevoie de un motor si alte cateva piese pentru a-si transforma bicicleta obisnuita in una care atrage privirile trecatorilor pe strada.

Publicat:10.11.2019, 20:14

Vasile are 61 de ani si este mecanic de meserie. Toata viata a stat printre motoare, iar acum lucreza paznic la o intreprindere din capitala. Pentru a economisi banii pe care ii cheltuia zilnic pentru transportul public, si-a adaptat bicicleta asa cum stie el mai bine, caci de o masina ori cel putin o motocicleta nu-l tine buzunarul. 

Vasile: „Acesta este un triciclu. A fost o bicicleta germana, eu am luat de la ea doar puntea din urma. Functioneaza cu pedale si cu motor. Motorul este de la o mini-motocicleta. Claxonul este pe baza de aer. ”

Barbatul sustine ca noua bicicleta este si economa, dar si trainica.

Vasile: „De trei ori am fost la Calarasi si am inregistrat aproape 60 de kilometri pe ora.”

El spune ca, chiar daca nu are permis de conducere, respecta regulamentul circulatiei rutiere.

Vasile: „Cum aratati semnalele de virare?

- Cu mana!

- Politia v-a oprit vreodata?

- Nu, niciodata!”

L-am oprit in drum spre locul de munca. Grabit sa nu intarzie, nu prea a apucat sa ne explice toate detaliile despre bicuiclete lui personalizata, desi in ochii lui se vedea ca are multe de povestit.