O strada din Chisinau ar putea purta numele marelui poet Adrian Paunescu. O propunere in acest sens a fost lansata astazi de primarul capitalei, care a participat la Bucuresti la inmormantarea scriitorului de origine basarabeana. Romani de pretutindeni au plans la despartirea de Adrian Paunescu, cel care a bucurat mii de suflete cu poezia lui.


Zeci de coroane si jerbe, mii de flori si lumanari s-au asternut peste durerea celor care l-au iubit pe marele poet Adrian Paunescu. Moartea acestuia a lasat un gol imens in sufletele tuturor romanilor, care au plans in ultimele ore la capataiul poetului. In semn de omagiu, cei care l-au cunoscut si care i-au apreciat condeiul, au venit sa-si ia adio.

Trupul neinsufletit al lui Adrian Paunescu a fost depus aseara la Ateneul Roman pentru un ultim omagiu. De acolo, cortegiul funerar s-a indreptat in aceasta dimineata spre Biserica Boteanu, unde a avut loc slujba religioasa de inmormantare.

Dupa slujba, cortegiul s-a indreptat spre cimitirul Bellu, iar in urma drumul spre nemurire a ramas presarat cu flori si stropit de lacrimi. In acordurile fanfarei militare si in aplauzele a mii de oameni, sicriul cu trupul neinsufletit a lui Adrian Paunescu a fost coborat in pamant. Mormantul poetului este pe Aleea Clasicilor, acolo unde sunt inmormantati si Mihai Eminescu, George Calinescu sau Mihail Sadoveanu.

De la moartea lui Adrian Paunescu, sute de oameni au trecut prin fata locuintei lui din centrul Bucurestiului pentru a depune flori si drapele ale Romaniei sau pentru a aprinde o lumanare in memoria poetului. In varsta de 67 de ani, Paunescu a incetat din viata vineri dimineata, la spitalul Floreasca din Bucuresti. Timp de o saptamana, medicii i-au sustinut inima, plamanii si rinichii cu tratamente medicamentoase si aparate, insa corpul poetului a cedat si a trecut in nemurire.