Bayer Leverkusen, singura echipă europeană neînvinsă în acest sezon, este foarte aproape de a scrie istorie și în cupa țării. Farmaciștii s-au calificat în finala turneului, unde se va bate cu echipa clasată pe locul 16 în liga secundă.

Publicat:04.04.2024, 20:15

Bayer Leverkusen, echipa antrenată de Xabi Alonso, s-a calificat în finala cupei Germaniei după o pauză de 4 ani. Leverkusen a tranșat soarta calificării în semifinala cu Dusseldorf, încă din prima repriză. Echipa din divizia secundă nu a reușit să îi oprească pe jucătorii lui Alonso, care au marcat de trei ori în primele 36 de minute. Frimpong, Adli și Wirtz au asigurat un avantaj consistent înainte de pauză.

În minutul 60, vedeta famaciștilor Wirtz a făcut dubla după ce a transformat un penalty. Astfel, Bayer Leverkusen se califică la pas în finala Cupei Germaniei, unde o va întâlni pe Kaiserslautern, grupare clasată pe locul 16 în liga secundă. După succesul de aseară, echipa antrenată de Xabi Alonso a ajuns la 40 de meciuri consecutive fără înfrângere, o serie formată din 35 de victorii și 5 remize. Leverkusen trebuie să învingă în alte trei meciuri pentru a depăși recordul de invincibilitate, deținut de Juventus, care a reușit să rămână invincibilă timp de 42 de partide în sezonul 2011/2012.