Chelsea devine pentru a doua oară în istorie campioana mondială, londonezii lui Enzo Maresca arătând o performanță de vis în finala câștigată categoric în fața celor de la PSG. Deținătoarea Champions League nu a avut replică în fața câștigătoarei Conference League. Așadar, Chelsea repetă performanța pe care a bifat-o în sezonul 2021/2022, scrie flashscore.ro
Chelsea - PSG 3-0
Chelsea devine totodată și prima echipă din Premier League care câștigă de două ori în istorie Cupa Mondială a Cluburilor.
Londonezii au avut un start lansat în New Jersey, acolo unde Cole Palmer a trimis un prim șut periculos spre poarta lui Donnarumma în urma unei faze extrem de frumoase creată de jucătorii lui Enzo Maresca.
Cucurella a avut intervenție salvatoare în fața lui Desire Doue, la prima mare ocazie de gol a parizienilor. Extrema celor de la PSG a fost găsită bine cu o pasă în diagonală trimisă de Fabian Ruiz. Doue a încercat să îl lase pe Dembele în situație de 1 la 1 cu portarul Robert Sanchez, însă stoperul iberic a anticipat excelent faza.
Același Doue a fost în prim-plan și câteva minute mai târziu: de această dată, tânăra extremă a trimis pe poartă, însă Sanchez a salvat-o pe Chelsea cu o paradă bună.
Deschiderea de scor avea să vină după 20 de minute. Malo Gusto a ajuns într-o poziție favorabilă după degajarea lui Sanchez, stoperul lateral fiind blocat de Beraldo. Mingea a rămas la fundașul francez, care mai departe a trimis în marginea careului pentru Cole Palmer. Decarul lui Chelsea l-a învins de această dată pe Donnarumma cu un șut plasat la nivelul ierbii.
La 8 minute distanță, Chelsea avea să facă 2-0. Cole Palmer, fără îndoială omul primei reprize, a reușit o fază de senzație, păcălind întreaga apărare cu o simulare de pasă pentru Pedro Neto înainte de a-l învinge din nou pe Donnarumma cu o execuție asemănătoare celei de la primul gol.
Înainte de pauză, PSG a primit o nouă ”palmă”: Joao Pedro a ajuns deja la cea de-a treia reușită în tricoul lui Chelsea, atacantul brazilian înscriind încă un gol superb, o scăriță care l-a depășit pe Donnarumma, după o pasă venită de la geniul Cole Palmer.
În prelungirile primei reprize, Robert Sanchez a avut o nouă intervenție spectaculoasă la o lovitură de cap expediată de Joao Neves din interiorul careului londonez.
Repriza secundă
Obligați să atace încă din startul părții secunde, elevii lui Luis Enrique s-au lovit de aceeași ”stâncă”: Robert Sanchez a bifat o nouă paradă de zile mari în fața unui Ousmane Dembele destul de șters în această finală.
Desire Doue a trimis și el aproape de țintă, în vreme ce la poarta cealaltă a fost rândul lui Donnarumma să aibă o super intervenție la un șut expediat de Liam Delap, proaspăt intrat în locul lui Joao Pedro.
Venit de asemenea de pe banca de rezerve, Goncalo Ramos a fost găsit în careu de o centrare venită de la Barcola, însă atacantul lusitan nu a avut reacție.
Echipele de start

Echipele de startFlashscore
14:03 - O imagine care poate îngrozi orice apărare, dar ”Blues” nu au voie să clipească duminică seară în finala Cupei Mondiale a Cluburilor, dacă nu vor să împărtășească soarta lui Real Madrid din semifinale:
07:00 - Chelsea Londra va juca duminică seară în a treia finală la Campionatul Mondial al Cluburilor, de data asta înntr-un nou format.
În 2012, londonezii au pierdut finala cu Corinthians (0-1), dar nouă ani mai târziu, în 2021, au reușit să cucerească trofeul după o victorie dramatică împotriva lui Palmeiras, decisă de golul lui Kai Havertz în prelungiri.
Londonezii au suferit o singură înfrângere în această competiție până acum, în grupă, împotriva lui Flamengo.
Lista ”victimelor” în schimb este lungă. Chelsea a trecut de Los Angeles și Esperance Tunis în faza grupelor, de Benfica în optimile de finală, apoi de Palmeiras în sferturi și de Fluminense în semifinale.
Paris Saint-Germain este la prima sa participare în istoria Campionatului Mondial al Cluburilor, dar deja a demonstrat că are cele mai mari șanse la câștigarea trofeului.
Parizienii au avut parte de adversari de calibru în fazele anterioare,dar a terminat pe prima poziție într-o grupă dificilă, din care au mai făcut parte Botafogo, Atletico Madrid și Seattle Sounders.
În optimile de finală, PSG nu a avut nicio emoție în fața echipei lui Lionel Messi, Inter Miami, pe care a spulberat-o cu 4-0.
Singurul duel cu adevărat dificil a fost cel contra lui Bayern Munchen din sferturile de finală, dar parizienii au trecut și campioana Germaniei cu 2-0. Duelul pentru un loc în marea finală a adus o confruntare de gală cu Real Madrid, o echipă ce s-a chinuit serios să ajungă în semifinale. PSG a dominat partida din primul minut până la final, obținând un nou succes categoric cu 4-0.