O carte pentru noua generatie. Federatia de Taekwondo din Moldova a decis sa imprime pe paginele unui album istoria acestui gen de sport din tara noastra. Publicatia va ajuta tanara generatie sa-si cunoasca eroii si cum au evoluat luptele. Totusi, lucrarea nu va fi folosita in procesul de instruire la Academia Internationala, care pregateste antrenori de taekwondo.

Publicat:05.06.2021, 14:45

Veniti la Muzeul National de Arta al Moldovei, mai multi sportivi, antrenori, dar si alte personalitati din lumea taekwondo-ului, au reusit sa vada prima carte despre istoria acestui sport la noi in republica.

Loreta HANDRABURA, DIRECTOAREA CENTRULUI DE FORMARE CONTINUA:“Am resimtit din plin lipsa despre istoria unor federatii, performantele unor sportivi. O carte album care vine sa ne povesteasca despre taekwondo prin destinul unor personaje.”

Tinerii luptatorii ne-au spus ca aceasta publicatie ii va ajuta sa cunoasca evolutia sportului.

Bianca RUSU, LUPTATOARE DE TAEKWONDO:„Vad cartea ca o modalitate pentru a cunoaste personalitatile importante din taekwondo, care au contribuit la evolutia acestui sport in Moldova.”

Iulia NAZAROVA, LUPTATOARE DE TAEKWONDO:“Eu consider ca aceasta carte e foarte importanta pentru generatie viitoare, pentru a cunoaste istoria sportului si a tarii.”

Totusi, cartea nu va fi folosita in procesul de instruire la Academia Internationala, care pregateste antrenori de taekwondo.

Igor IUZEFOVICI, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE TAEKWONDO:Aceasta carte nu are un caracter de un manual. E o carte de publicistica istorica.”

In acest an, Moldova nu are niciun reprezentat la proba de taekwondo la Jocurile Olimpice din Japonia. Exista si o explicatie.

Igor IUZEFOVICI, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE TAEKWONDO:“In acest ciclu olimpic, federatia si-a concentrat intreaga energie in lupta cu Comitetul Olimpic.”

Pentru obtinerea cotei de calificare la Olimpiada au concurat cinci luptatori de taekwondo din Moldova, insa niciul dintre ei nu a reusit sa obtina licenta de participare. In prezent, tara noastra are 12 sportivi calificati la Jocurile Olimpice din Japonia, care se vor desfasura in perioada 23 iulie – 8 august.