Jucatorul moldovean de snooker Vladislav Gradinari a devenit campion european, in categoria de varsta de pana la 16 ani. Jucatorul nostru stabilit in Marea Britanie a fost aproape de aur si la Under 18, dar a fost invins in marea finala.

Publicat:16.03.2024, 17:34

Vladislav Gradinari si-a adjudecat titlul de campion europen la snooker, in categoria jucatorilor de pana la 16 ani. Este primul titlu continental al moldoveanului, care a primit o cupa si medalia de aur. Pe parcursul competitiei, Gradinari a trecut de adversari din Anglia, Polonia, Malta, Irlanda de Nord, Ucraina, iar in finala s-a duelat cu galezul Riley Powell. S-a jucat conform sistemului “cel mai bun din 7”, iar conationalul nostru a invins cu 4 la 1.

Vladislav GRADINARI, JUCATOR DE SNOOKER:  „Nu a fost tocmai un scop sa castig campionatul de pana la 16 ani, dar nu stii niciodata ce se poate intampla. Poti lupta din greu, dar poate fi ziua adversarului, dar nu a ta, asa ca pierzi din aceasta cauza. ”

Vladislav Gradinari a avut un parcurs fenomenal si la categoria de pana la 18 ani, unde a ajuns in finala, fiind invins de maghiarul Bulcsu Revesz, campion in exercitiu.  Moldoveanul are doar 15 ani si este stabilit in Marea Britanie.

Vladislav GRADINARI, JUCATOR DE SNOOKER:  „Cu siguranta mama mea este cea mai fericita, mai fericita decat mine si este fana mea cea mai mare. Sunt fericit sa am asa mama.”

Vladislav Gradinari este singurul sportiv care reprezinta Moldova in proba de snooker la nivel atat de inalt, iar anul trecut a devenit cel mai tanat jucator care castiga un meci de clasament televizat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.