Lupta pentru fotoliul de sef la Federatia Moldoveneasca de Fotbal se incinge. Fostul international, Radu Rebeja, si-a depus actele pentru a-l infrunta pe actualul presedinte Leonid Oleinicenco, cel care anterior a declarat ca nimeni nu are sanse in fata sa.

Publicat:13.01.2021, 17:29

Radu REBEJA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL FMF: “Eu, ca persoana implicata pe parcursul vietii in fotbal, nu pot ramane indiferent de situatia in fotbalul nostru si, in primul rand, de rezultatele pe care le avem la toate nivelele.”

Deputatul Radu Rebeja si-a motivat astfel dorinta de a candida la functia de presedinte al FMF. Pentru a-si inainta candidatura la alegerile de la sfarsitul lunii ianuarie, fostul capitan al Nationalei a avut nevoie de sustinerea a cel putin 20 de membri afiliati ai Federatiei Moldovenesti de Fotbal. 

Acum cateva saptamani, intr-un interviu pentru Pro TV, actualul presedinte al FMF, Leonid Oleinicenco, a declarat ca are 104 voturi din 118 si ca ...“Sanse nu are nimeni practic.”

Totusi, Radu Rebeja spune ca a reusit sa obtina sprijinul necesar pentru a putea candida la functia de presedinte al forului de profil.

Radu REBEJA, CANDIDAT LA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL FMF: “Pe parcurs au fost membri afiliati care au renuntat la inaintarea dumnealui si si-au retras, m-au inaintat pe mine. Sunt si membri care m-au inaintat si imediat dupa asta au fost exclusi de pe lista membrilor afiliati, dar in perioada ceea erau in drept deplin.”

Nu este clar insa daca va fi acceptata candidatura lui Radu Rebeja. Secretarul Comisiei de Organizare a Congresului FMF sustine ca sunt inregistrate cateva incalcari si ca dosarul acestuia inca se examineaza.

Ion POALELUNGI, SECRETARUL COMISIEI DE ORGANIZARE A CONGRESULUI: “Au fost stabilite mai multe neajunsuri, prin urmare, ele urmeaza a fi inlaturate. Totodata, de catre Radu Rebeja au fost depuse si inaintari de la membri exclusi si de la persoane juridice care nici nu sunt si nici nu pot fi membri ai FMF.”

Congresul la care se va alege noua conducere a Federatiei Moldovenesti de Fotbal va avea loc pe 22 ianuarie, la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF”.