Magda Linette face senzatie la Australian Open. Tenismena din Polonia se afla la cel mai bun rezultat al carierei, dupa ce s-a calificat in semifinale. Linette a invins-o pe fosta lidera mondiala, Karolina Pliskova. In penultimul act, poloneza se va duela cu jucatoarea din Belarus, Aryna Sabalenka.  

Publicat:25.01.2023, 18:20

Aflata pe locul 45 in clasamentul mondial, poloneza Magda Linette impesioneaza in acest an la Australian Open. In sferturi, Linette a intalnit-o pe jucatoarea din Cehia, Karolina Pliskova. Desi a inceput greu, tenismena din Polonia si-a revenit si a transat primul set cu 6 la 3.

Si in actul secund Magda Linette a fost impecabila, unde s-a impus cu 7 la 5 si a eliminat-o surprinzator pe fosta lidera mondiala Karolina Pliskova, dupa o ora si 28 de minute de joc.

Gratie parcursului de la Melbourne, Magda va inregistra un salt impresionant in clasamentul WTA. Acum, in topul actual ea se afla pe pozitia 22, fiind cea mai buna clasare a carierei. Pentru un loc in marea finala, Magda Linette se va duela cu Aryna Sabalenka.
Tenismena din Belarus si-a respectat statutul de favorita si a invins-o in doua seturi pe Donna Vekic. Sabalenka a avut nevoie de o ora si 50 de minute pentru a trece de croata, scor 6 la 3 si 6 la 2.

In acest an, Sabalenka este imperiala. Ea a castigat toate cele noua partide disputate cu 2 la 0 la seturi. 

Cealalta semifinala de la Australian Open le va pune fata in fata pe jucatoarea din Kazahstan Elena Rybakina si o alta tenismena din Belarus, Victoria Azarenka.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.