Supriză enormă în Cupa României la fotbal. Formația din liga secundă Corvinul Hunedoara este prima semifinalistă, după o victorie de poveste în fața celor de la CFR Cluj.

Publicat:03.04.2024, 17:19

Partida de la Hunedoara dintre Corvinul și CFR Cluj, a început cu probleme pentru formația lui Adrian Mutu, care a rămas în inferioritate numerică în minutul 11, după ce Panagiotis Tachtsidis a fost eliminat pentru o intrare dură. În plus la pauză gazdele au intrat în avantaj, după reușita lui Viorel Lică din minutul 43. CFR Cluj nu și-a revenit, iar Marius Coman a dublat avantajul Corvinului în minutul 51. Peste alte 15 minute Pîrvulescu a reușit o execuție de generic, iar echipa din Hunedoara conducea cu un categoric 3 la 0.

Ba mai mult, Ionuț Pop a mai înscris odată în prelungiri pentru gazde, iar Corvinul Hunedoara reușește un meci de poveste în fața fostei campioane. La final tehnicianul clujenilor Adrian Mutu s-a declarat uimit de prestația echipei sale.

Adrian MUTU, ANTRENOR CFR CLUJ:  Cred că mai rău de a fi penibili nu se poate. Nu aș vrea să găsesc scuze că am jucat în 10 oameni, că mi s-a accidentat Camora, că mi s-a accidentat Mogoș, sau că nu am avut oameni cu care să jucăm. Mă simt umilit, pentru că nu se poate să joci așa împotriva unei echipe, care probabil are întreg bugetul cât 3 jucători de ai noștri.”

Deși se află pe un loc de promovare directă în prima ligă, Corvinul nu are acest drept în sezonul în curs, din cauza formei de organizare. Însă, în cazul în care va câștiga Cupa României, echipa din Hunedoara poate evolua în primul tur al preliminariilor Europa League. Astăzi se joacă alte 2 sferturi de finală din Cupa României. U Craiova 1948 întâlnește echipa moldovenilor Rață și Armaș – FC Voluntari, iar Universitatea Cluj se va duela cu Hermannstadt. Mâine se va juca și ultimul sfert, între Universitatea Craiova și Oțelul Galați.