Un nou succes pentru paralimpicul Oleg Crețul. Judocanul nostru a câștigat aurul la Grand Prix-ul din Antalya. Aceasta a fost penultima competiție importantă înainte de Jocurile Paralimpice, unde Crețul și-a asigurat deja prezența.

Publicat:03.04.2024, 17:26

Oleg Crețul și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur. Judocanul desemnat cel mai bun sportiv paralimpic al anului 2023 din Moldova, la fel ca și Ion Basoc, s-a impus în categoria de până la 90 de kilograme. În drumul spre marea finală, conaționalul nostru a trecut de avdersari din Irak și Turcia, iar în ultimul act a dat peste Daniel Powell, cu care s-a duelat și în finala ultimei ediții a Campionatului European. La fel ca și la turneul din Rotterdam, Oleg Crețul a devenit câștigător. Sportivul de 49 de ani și-a demonstrat măreția pe tatami, reușind un ippon spectaculos.

În cadrul competiției din Antalya, Moldova a mai fost reprezentată de Ion Basoc și Ina Cernei, care au ocupat locul 5 în categoriile lor de greutate. Ina Cernei a pierdut lupta pentru bronz în fața unei adversare din Spania.

Până la Jocurile Paralimpice din această vară a mai rămas un singur Grand Prix, cel din Tbilisi. Ion Basoc și Oleg Crețul se află pe treptele secunde în categoriile lor de greutate și nu mai au cum să rateze calificarea la competiția majoră din Paris. Jocurile Paralimpice vor fi organizate în perioada 28 august – 8 septembrie.