Cei mai buni profesori din tara adunati la un loc. Acestia au venit astazi in capitala unde au fost inmanate premiile pedagogul anului. Trei dintre ei s-au ales cu premii de 50 de mii de lei. Distinctiile au ramas la Chisinau deoarece sunt aceeasi dascali, care au castigat aceste titluri si la etapa municipala, atunci primind cate 10 mii de lei.

"Va doresc sa fiti nu numai educatoarea anului 2016 dar si intreaga viata."

" La Multi Ani."

"50 de mii de lei."

Cristina Aparatu are 24 de ani si a fost desemnata cea mai buna educatoare.  Lucreaza la gradinita 143 din capitala. 

Cristina APARATU, DESEMNATA EDUCATORUL ANULUI 2016: "Tinind cont ca salaiul maxim e 3 mii de lei, faceti un calcul eventual. Evident ca voi investi acesti bani in mine personal si in activitatea mea profesionala."

Viorica Morcov este profesoara de clasele primare in liceul teoretic "George Calinescu" din capitala. Preda de mai bine de 20 de ani.

Viorica MORCOV, DESEMNATA INVATATORUL ANULUI 2016: "Nu este usor, dar o influenta aparte a avut si timpurile in care mi-am facut studiile."

Copii spun ca orele trec mai usor cu doamna profesoara. 

"Ea organizeaza niste jocuri cu ghemuletul la matematica, face lucruri in grup si organizeaza si excursii."

"Daca ai gresit iti da voie sa compensezi sa iti corectezi nota. - Chiar si la testari? - Da."

Titlul de profesor al anului i-a fost oferit Valentinei Boboc. Aceasta preda istoria in liceul teoretic "Natalia Dadiani."

Valentina BOBOC, DESEMNATA PROFESORUL ANULUI 2016: "Este o apreciere si un gest frumos din partea statului sa iti recunoasca performanta."

La eveniment a fost prezent si primarul capitalei desi a fost etapa republicana a concursului. Ar fi venit la invitatia ministrei Educatiei, care ii este si colega de partid. Corina Fusu, care de altfel l-a ridicat in slavi in fata profesorilor.

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: "Multumim mult pt cuvintele frumoase. Eu inca nu candidez la presidentie, dar cine stie."

Pentru a participa la concurs, dascalii au trebuit  sa scrie esee pe temele: “Portretul profesional al pedagogului” sau “În numele viitorului", sa pregateasca un filmulet despre activitatea zilnica si sa tina o lectie publica in fata comisiei.

Peste o mie de profesori si-au incercat puterile la acest concurs, care se afla la cea de-a zecea editie. Potrivit celor de la Educatie cei trei cadre din capitala s-au prezentat cel mai bine.