Un orasel de basm pentru copii a fost amenajat in Piata Marii Adunari Nationale, unde s-a dat start festivalului Velohora. Si desi evenimentul este dedicat curselor de ciclism, ele practic au lipsit. Organizatorii s-au gandit sa faca mai mult o sarbatoare a familiei, asa ca in centrul capitalei s-au organizat targuri si spectacole.

Publicat:04.06.2016, 13:47


O singura cursa s-a dat astazi, cea pentru pici pe o distanta de numai o suta de metri. La start s-au aliniat copii cu varstele intre 3 si 6 ani.
Ambinata 


"I-am intrecut pe  toti baietii. Am vebit cu o viteza mare"

"M-am invatat de la cinci ani si eu am putut sa merg pe bicicleta".

Cel mai mic participant are doar 2 ani si 8 luni. De oboseala, el a inceput sa planga la un moment dat.

Parintii si-au privit odraslele cu mandrie.

"Este un imblod si o initiativa pentru un mod sanatos de viata. ". 

" Asta e unica sansa ca sa-i scoatem afara".

De fapt, astazi nu s-a pus accent pe cursele pentru biciclisti. Au fost organizate in schimb mai multe activitati pentru copii, cum ar fi targuri, spectacole si ateliere de mestesugarit.

Elena CHESAR, MESTER POPULAR: "Invat copii sa brodeze, diferite desene. Scriem Velohora. Invat criuciulita cei intereseaza mai mult copii.".

"Invatam pe copii sa faca fluierase. Jucaria buneilor lor pe care nu o cunosc cum se face. Un fluieras simplu cu sunet dureaza vreo zece minute. Eu fac mai interesante cu masca mosului,care dureaza vreo ttreizeci de minute Nu conteza timpul, dar calitatea produsului".

"Dispozitia e super faina. Avem bicicleta dar a pastrat-o pentru ziua de miine. Sa venim cu toata familia.Suntem bine echipati ne-am cumparat si casti. Avem emotii super mari".

Piata Marii Adunari Nationale a fost inchisa astazi pentru circulatie.Festivalul Velohora va continua maine.

Daniel BALABAN, ORGANIZATOR: "Pe linga scopul care a fost anul trecut promovarea unui mod sanatos de viata, in acest acest an scopul este unirea oamenilor si familiarizarea cu traditiile moldovenesti."

Maine va avea loc traditionala cursa de ciclism. Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt asteptati peste 15 mii de biciclisti. Daca aveti drum cu masina, ar fi bine sa evitati centrul capitalei, intrucat mai multe artere vor fi inchise pentru circulatie.