Maia Sandu a decis sa candideze atat pe liste de partid, cat si in circumscriptia electorala Vest, care cuprinde statele din Europa occidentala. Fostul liberal, Valeriu Munteanu, isi va masura puterile cu Ilan Sor la Orhei, iar vicepresedintele PAS, Igor Grosu se va duela cu Pavel Filip la Straseni. Acestia sunt cativa dintre candidatii blocului ACUM pentru circumscriptiile uninominale, anuntati astazi.

Publicat:02.01.2019, 13:48


Maia SANDU, LIDERA PAS: “Inteleg ca guvernarea are frica de diaspora, ii este frica ca diaspora se va mobiliza intr-un numar foarte mare si va  hotara rezultatul acestor alegeri.”

 Andrei Nastase, LIDER PPDA: “Este cea mai buna alegere pentru ca ea este unificatoare a tot ce inseamna diaspora noastra.”

In circumscriptia Vest, Maia Sandu va concura cu activistul Oleg Brega, democrata Olga Coptu si socialistul Vadim Rotari. Lidera PAS spune ca nu se teme de o confruntare cu liderul PD, dar considera ca n-ar fi avut niciun sens.

Maia SANDU, LIDERA PAS: “Nu ma intereseaza Plahotniuc. Si candidatii nostri sunt la fel de valorosi indiferent de circumscriptia in care merg.“

Andrei Nastase, LIDER PPDA: “In ceea ce priveste Nisporeni avem un candidat foarte si foarte bun, domnul Ion Terguta care deja s-a vazut cu mai multe obstacole in a-si inregistra grupul de initiativa, pai imaginati-va daca lui Ion Terguta i se fac asemenea probleme, vedeti cat de mult se teme acest Plahotniuc, el si-a facut acolo o oaza in care crede ca va corupe nisporenenii.”

Andrei Nastase crede ca si aparitia unui Andrei Nastas in circumscriptia in care vrea sa candideze este pusa la cale de Vlad Plahotniuc.

Andrei Nastase, LIDER PPDA: “Potrivit registrului mai sunt inca 52 de persoane cu acelasi nume. Plahotniuc are la indamana numele, pentru ca oamenii adevarati nu intra in asemenea trucuri cu Plahotniuc. Ma asteptam ca pe acea circumscriptie sa fie adusi vreo 30 de mii de sirieni.”

Maia SANDU, LIDER PAS: “Este o dovada in plus a intentiei lor de manipulare. Nu este altceva decat incercarea de a induce in eroare cetatenii casa greseasca, ca sa nu intelaga pentru cine voteaza.”

Fostul liberal Valeriu Munteanu va concura pentru circumscriptia Orhei cu primarul controversat al orasului, Ilan Sor, care varsa bani grei in aceasta localitate: organizeaza concerte, repara drumurile si iluminatul, imparte cadouri si deschide magazine sociale.

Valeriu MUNTEANU, FOST LIBERAL: “A fost o discutie cu colegii de la ACUM, iar aceasta circumscriptie, fiind una foarte complicata, eu mi-am manifestat dorinta sa merg aici. ”

“Cu siguranta stim ca e o sarcina complicata, dar intotdeauna mi-ai placut sarcinile complicate.”

Deputatii PLDM Iurie Tap si Maria Ciobanu vor candida la Floresti si, respectiv Telenesti, analistul politic Oazu Nantoi - la Sangerei, ex-ambasadorul Moldovei in Statele Unite, Igor Munteanu - la Calarasi, deputatul PL Lilian Carp - la Criuleni, iar fosta judecatoare Domnica Manole - la Cimislia. Nu sunt deocamdata candidati pentru Taraclia, Autonomia Gagauza si regiunea transnistreana - circumscriptii propuse anterior liberalilor - dar nici pentru Causeni.

Blocul ACUM, format din partidul Actiune si Solidaritate si Platforma DA, a depus actele pentru inregistrare in calitate de candidat pe circumscriptia nationala. PLDM, Partidul Unitatii Nationale si Partidul Liberal Reformator au anuntat ca vor sustine blocul in alegerile parlamentare din 24 februarie.