Casa cu doua etaje a unui preot din Congaz a fost cuprinsa de flacari azi dimineata. Incendiul ar fi pornit de la o candela lasata aprinsa. Si, in timp ce preotul era in curte, focul a invaluit repede toata locuinta. Trei autospeciale au luptat cu flacarile timp de cateva ore.

Publicat:16.08.2018, 08:50

Potrivit politiei, preotul de la Biserica Sfanta Treime din Congaz si-a inceput dimineata aprinzand o candela si rugandu-se. La un moment dat el a iesit afara lasand candela aprinsa. De la aceasta ar fi izbucnit flacarile care s-au raspandit cu repeziciune in toata casa. 

Primii in ajutorul preotului au sarit vecinii, care au carat apa cu caldarile, pana la sosirea pompierilor. Trei autospeciale au luptat cu focul timp de cateva ore. A fost nevoie si de interventia salvatorilor din Comrat, care au sosit peste 30 de minute, astfel cum unicul echipaj din Congaz nu facea fata incendiului.

Focul a izbucnit la opt dimineata si a fost localizat la ora 11:00, timp in care casa preotului a ars aproape in totalitate. Din fericire nimeni nu a avut de suferit.

Sursa foto/video - gagauzinfo.md