Fostul deputat, Grigore Petrenco, dar si alti doi activisti retinuti in urma altercatiilor de duminica de la Procuratura Generala au fost arestati astazi pentru 30 de zile. Decizia a fost luata de catre Judecatoria Rascani.

Publicat:08.09.2015, 16:30


Liderul partidului Casa Noastra Moldova, Grigore Petrenco si colegii sai au fost retinuti pentru 72 de ore, dupa ce s-au incaierat cu fortele de ordine in fata Procuraturii. 6 politisti fiind raniti. Protestatarii ar fi vrut sa intre cu forta in cladirea procuraturii si sa-si instaleze corturi in fata acesteia.

Instanta urma sa decida astazi daca liderului partidului "Moldova noastra", Grigore Petrenco, si colegii sai, care au fost retinuti in urma protestelor din fata Procuraturii Generale, li se va elibera mandat de arest.

Pe 6 septembrie, liderul partidului Moldova Noastra si colegii sai au venit sa ceara demisia procurorului general. Manifestantii s-au imbrancit cu oamenii legii, iar 5 persoane au fost retinute. Potrivit politiei, protestatarii ar fi vrut sa intre cu forta in cladirea procuraturii si sa-si instaleze corturi in fata acesteia.