Fostul sef al penitenciarului 13, Igor Juvala a fost retinut ieri de procurorii anticoruptie deoarece i-ar fi permis lui Veaceslav Platon sa foloseasca telefoane mobile aflandu-se in detentie. Astfel, Juvala ar fi prejudiciat ancheta procurorilor in ceea ce il priveste pe Platon.

Publicat:25.11.2016, 16:19


Oamenii legii spun ca in cadrul prechezitiilor desfasurate in celula lui Platon in luna septembrie, au fost gasite doua telefoane mobile, informatii confirmate de catre avocatii omului de afaceri, care spun ca nu stiu cum acesta le-a obtinut.

Mai mult, anterior, Juvala i-ar fi permis unei alte detinute de la penitenciarul 13 sa discute cu Platon la telefon, in timp ce acesta se afla in cautare. Detinuta a depus marturii in fata procurorilor in acest sens. Oamenii legii nu divulga identitatea acesteia.

Potrivit celor de la penitenciare, Igor Juvala si-a dat demisia din functie de sef al Penitenciarului nr. 13 din capitala pe 11 noiembrie. Acum  el risca o amenda de pana la 57 de mii de lei sau chiar 3 ani de inchisoare.