In multe familii din Moldova anul nou se sarbatoreste... de doua ori pe an. Traditiile dictate de ziua Sfantului Vasile au fost respectate de multi moldoveni care noaptea trecuta au ciocnit inca o data paharele cu sampanie. De la Craciunul pe stil nou pana la Revelionul pe stil Vechi n-am mai strans masa, ne-au spus, razand in hohote, membrii unei familii de la Cojusna, adunati ca sa marcheze inca o data inceputul lui 2019.

Publicat:14.01.2019, 15:04

De mai bine de doua decenii, Valeriu si Aliona muncesc peste hotare. Sarbatorile de iarna sunt un un prilej de a se intalni cu cei dragi, asa ca astazi au intins masa si si-au chemat rudele. Pana cand gospodinele au pus bucatele pe masa, gospodarul si-a invitat cumetrii in beci. 

Valeriu VIZIRU:  “Vinul e foarte bun ca la moldoveni fara apa, poama nustiu daca are.”

“Pace sanatate, sa fie un an bogat plin de roada.”

Dupa ce au gustat vinul, oaspetii au fost invitati la masa. Desi nu au niciun Vasile printre ei, sarbatoarea e respectata. Aliona a pregatit de toate.

Aliona VIZIRU:" Am facut si racitura si sarmale asa ca la moldoveni.

“hai noroc”

Gazdele spun ca nu au prea avut parte de uratori anul acesta. Dar ei vor respecta traditia asa ca si-au pregatit semintele pentru ca seara sa mearga prin sat cu semanatul.