Mai multe drumuri nationale au fost inchise astazi pentru camioanele de mare tonaj. Iar autoturismele au infruntat cu greu zapada de pe sosele. Soferii s-au ajutat unii pe altii ca sa urce dealurile. Potrivit politiei, peste o suta de accidente s-au produs in tara, iar cinci persoane au fost ranite.

Publicat:11.01.2019, 15:36


Pe acest sofer l-am gasit pe drumul din Aneni Noi care leaga localitatea Gangura de Misovca. Barbatul spune ca drumul nu e curatat deloc si ca patineaza aici de mai bine de o ora. Doua femei care erau cu el cautau nisip sub zapada ca sa arunce sub roti, dar degeaba. Norocul lor e ca un sofer s-a oprit si le-a tractat masina.

“Nu-i curatat degeaba platesc o gramada de bani, greideru a trecut nici nu sa orpeit cu lopata ridicata..”

“ Cautam nisip din zapada si aruncam sub roti ca sa se porneasca masina.”

 Drumul care face legatura dintre Anenii Noi, Causeni si Stefan Voda, a fost inchis pentru camioanele de mare tonaj. Aproape 20 de tiruri au stationat la intrarea in orasul Causeni. 

Soferii spun ca drumurile de prin localitati sunt de rau-de bine curatate, dar nu si cele raionale sau nationale.

“Langa padurea din Harbovat nu este curatat. Oamenii muncesc. La Hulboaca un TIR sta la deal.”

“ Drumurile sunt asa si asa.- Ar trebui mai bine curatate?- Clar ca da!- Sunteti echipat, aveti si lopata?- Iarna avem de toate!”

La Troita Noua, pana la amiaza drumarii au reusit sa deszapezeasca drumul.

In ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit in 9 situatii pentru a debloca si tracta autoturisme.

Oamenii legii anunta ca au inregistrat deja peste o suta de accidente pe intreg teritoriul tarii, in urma carora 5 persoane au fost ranite. Serviciul vamal a anuntat ca sunt restictii de circulatie pe teritoriul Romaniei, mai exact pe drumul dintre postul vamal Albita si orasul Husi.

Tot cei de la vama spun ca masinile de mare tonaj nu au avut voie pe parcursul zilei sa circule pe soseaua Chisinau- Leuseni, dar si spre posturile vamale Basarabeasca si Ceadar-Lunga. Spre seara restrictiile au fost anulate.