Patru scoli din tara au inceput din acest an sa studieze germana. In cadrul proiectului "Germana Mobila" au fost selectate doua scoli din regiunea transnistreana, una de la Basarabeasca si un liceu din capitala. Lectiile sunt finantate de ambasada Germaniei la Chisinau.

Publicat:20.12.2018, 17:01

Elevii de la liceul "Onisifor Ghibu" din capitala au inceput sa studieze limba germana anul acesta. Totul a fost posibil in cadrul proiectului Germana Mobila, care este finantat de Ambasada Germaniei la Chisinau. In cadrul acestui proiect patru scoli din tara au fost dotate cu manuale de limba germana si materiale didactice.

Florian SEITZ, SEF-ADJUNCT AL AMBASADEI REPUBLICII FEDERALE GERMANE: „Scopul nostru este de a creste numarul elevilor care invata germana in Republica Moldova de pana la 8 mii de persoane. "

Elena CERNEI, DIRECTORUL LICEULUI TEORETIC ONISIFOR GHIBU: „In institutia noastra se invata patru limbi. Manualele sunt greu de gasit in Republica Moldova. Aceasta donatie este tocmai binevenita." 

Elevii spun ca sunt bucurosi sa invete germana, desi recunosc ca este destul de dificila.

Madalina CROITORU, ELEVA: „Lectiile de germana sunt petrecute interesant, profesoara are jocuri foarte interactive."

Maxim TUSCENCO, ELEV: „Este de fapt o limba grea, iar daca ai o profesoara buna e mai usor."

Pentru implementarea proiectului, Ambasada Germaniei a alocat 4 mii de euro. Banii sunt folositi pentru ca scolile sa fie dotate cu echipamentul necesar studierii limbii.