Toamna marcam Ziua Vinului, iar primavara a Polobocului. O sarbatoare a vinificatorilor, care fac vin in butoi a fost organizata astazi in premiera in satul Raciula din Calarasi. Si pentru ca un paharel se bea cu o mancare aleasa, nu a lipsit porcul la rotisor, sarmalele, dar si friptura de miel.

Nimic nu poate fi mai bun decat un vin de casa. Asta si-au spus-o cei care au venit astazi la festivalul “Polobocul de Aur”, organizat in premiera la Raciula. Gheorghe Gogu a venit de la Causeni. El spune ca este vinificator de cand se stie iar un pahar de vin bun are in spate multa munca: "Tehnologia e complicata nu poti numi pe degete. Eu le-am spus la toti pentru a face un vin bun este nevoie de un struguri buni, butoaie bune, dorinta si nitele cunostinte.” 

Alaturi de Gheorghe Gogu un alt vinificator isi lauda licoarea aleasa.

Vinificatorii au avut grija sa vina la sarbatoare nu doar cu bautura dar si cu mancare.

Concursul este concurs, asa ca unii si-au adus intreg arsenalul de tipuri vin, doar pentru a lua premiul mare.

De la festival nu a lipsit porcul la protap, dar si friptura de miel.

Iar alaturi niste gospodari de la Ungheni tescuiau.

Si daca unii nu au apucat nici sa guste vinul, altii dimpotriva au incercat sa bata recordul la pahare.


La eveniment a venit si fostul premier Ion Sturza, care este din Calarasi. Acesta a facut sarmale. Si Ambasadorul Rusiei a trecut pe la sarbatoare, dar a plecat repede. Directorul Camerei de Industrie si Comert, institutie care a organizat festivalul a tinut sa explice de ce l-a invitat.

Valeriu LAZAR, DIRECTOR, CAMERA DE INDUSTRIE SI COMERT: “Am vrut sa le aratam rusilor ca vinul pentru noi nu este doar un produs...” 


La final 9 vinificatori s-au ales cu premiul mare - Polobocul de aur, ce-i drept primiile erau din lemn. Intrarea la festival a costat 20 de lei.