Toate orasele din tara au de azi primari, dupa turul doi al alegerilor locale. Fotoliile de edil in cele mai multe centre raionale din tara sunt impartite intre Partidul Democrat si Partidul condus de Renato Usatai.

Publicat:29.06.2015, 14:18

Cel de-al doilea tur de scrutin i-a adus lui Renato Usatai 8 primarii in raioanele din nordul tarii. Primari din Partidul Nostru vor conduce orasele Basarabeasca, Comrat, Donduseni, Drochia, Falesti, Floreni, Glodeni si Soldanesti. Tot 8 primarii a castigat si Partidul Democrat, mai exact cele din Calarasi, Causeni, Edinet, Hincesti, Leova, Otaci, Rezina si Singerei. 0

Liberal-democratii s-au ales cu primariile Cimislia, Soroca si Ungheni. Primari liberali vor fi la Criuleni si Nisporeni. PCRM a luat primariile din Anenii Noi, Cantemir si Stefan Voda. Primari socialisti vor fi la Briceni si Ocnita. La Cahul, Ceadir-Lunga si Ialoveni, Straseni au fost alesi primari independenti. Liberalii recunosc: au facut campanie mai mult in Chisinau, iar la nivel de tara au luat mai putine primarii decat acum 4 ani.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Mai putini, dar mai buni. PD i-a cumparat, i-a imbratisat, 5 au trecut la PD, 4 din 5 au castigat din primul tur. Noi ne-am concentrat pe capitala, nu stiu cati primari din republica trag cat Dorin Chirtoaca.”

Iar democratii se lauda cu succesul lor.

Marian LUPU, LIDER PD: ”PD a devenit principla forta proeuropeana in RM. Succesul PDM la alegeri este datorat echipei puternice, actiunilor din ultimii ani de modernizare a partidului prin cooptarea profesionistilor si liderilor din localitati.” 

Liberal-democratii recunosc ca nu au obtinut atat cat si-au dorit.

Vlad FILAT, LIDER PLDM: „Toate partidele partidele proeuropene trebuie sa stea pe ganduri”

Incantat este insa acum liderul Partidul Nostru, Renato Usatai.

Renato USATII, LIDER PN: ”Avem cifre foarte frumoase. Donduseni – 67%, Drochia – 79%, Soldanesti – 56%.”