Prim-ministrul, Maia Sandu le-a spus judecatorilor din Consiliul Superior al Magistraturii ca trebuie sa inceapa curatarea in sistemul judecatoresc. Cei care au luat decizii ilegale, sa plece. Despre asta, ea a vorbit astazi, in cadrul unei sedinte la CSM.

Publicat:25.06.2019, 09:33

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDVA: "O sa spuneti ca au fost presiuni politice, dar nu este o justificare ca sa ramanem cu dezastrul pe care il avem in justitie. S-au dat decizii ilegale. Dumneavoastra trebuie sa incepeti cu adevarat curatarea. Cei care au luat decizii ilegale, sa plece.

Eu sunt aici ca sa transmit mesajul pentru judecatorii corecti. Aveti cel mai mare sprijin din partea noastra. Atunci cand cineva se simte sub presiuni din afara, sa ne contacteze. Construim institutii de combatere a coruptiei, dar rolul principal ii revine Consiliului Superior al Magistraturii.

Noi nu putem sa toleram atitudinea neserioasa fata de lege si fata de cetateni. Atunci cand toata tara striga: "justitie", iar CSM se face ploua. Au fost luate in trecut o sumedenie de decizii suspicioase si nu am vazut nici-o reactie din partea CSM. Acest Consiliu trebuia sa se asigure ca ca legea functioneaza. Vom rezolva problema componentei din Consiliul Superior al Magistraturii in parlament. Au facut decizii abuzive, cand au fost anulate alegerile din Chisinau, iar acesti oameni au fost promovati in functii".