Un barbat a fost gasit fara suflare in aceasta dimineata in cimitirul central de pe strada Armeneasca. Politistii banuiesc ca el ar fi decedat din cauza unei supradoze de droguri. Tanarul nu avea un loc de trai stabil si consuma des alcool.

Publicat:22.09.2018, 12:30

Serviciul de garda al politiei a fost alertat  de un angajat al cimitirului care i-a anuntat ca un barbat zace printre morminte. Ajunsi la fata locului, anchetatorii au constatat decesul si l-au luat la intrebari pe un amic de-al decedatului.

Titul LEAHU, PRIETENUL: “Ce facea, bea. Dumnezeu sa il ierte.”

Titu Leahu spune ca obisnuia sa petreaca zilele cu barbatul decedat, pe care il cunostea de trei ani, la carciuma din apropierea cimitirului.  

Titul LEAHU, PRIETENUL: “Are mama si au 10 zile de cand au fost dati afara din apartament. Mama lui a gasit in alta parte, dar el aici la cimitir. - Ce facea aici, la cimitir. Dormea? - Da, unde sa doarma.”

Potrivit politiei, decesul ar fi survenit ieri. Tanarul avea 33 de ani si nu lucra. Pe corpul lui nu au fost gasite semne de moarte violenta. Anchetatorii iau in calcul ipoteza ca acesta s-ar fi stins din cauza consumului de droguri.

Eugen TURCANU, OFITER DE URMARIRE PENALA, SECTORUL CENTRU, CHISINAU: “Este un aparat artizanal de consum al substantelor narcotice. - A fost gasit in apopierea decedatului? - Da.”

Politistii au mai aflat ca barbatul obisnuia sa isi petreaca zilele sau noptile printre morminte.

Eugen TURCANU, OFITER DE URMARIRE PENALA, SECTORUL CENTRU, CHISINAU: “O mare parte a timpului si-l petrecea pe teritoriul cimitirului. Cred ca din cauza ca nu avea un domiciliu stabil.”

Ludmila BOTAN, SEFA COMBINATULUI SERVICII FUNERARE CHISINAU: “Noi avem deschis acolo unde e memorialul, mai este si o portita mica. Aici e inchis, paza nu avem, doar un portar. Dar pe jos intra oamenii si in perioada nocturna.”

Expertiza medico-legala urmeaza sa stabileaza cauza exacta a decesului.